Skip to content

EFPP Eurooppa

The European Federation for Psychoanalytic Psychotherapy

EFPP on eurooppalainen katto-organisaatio, jonka jäseniä ovat kansalliset yhdistykset. Nämä koostuvat psykoanalyyttisistä aikuisten, lasten ja nuorten, ryhmä-, pari- ja perhepsykoterapeuteista sekä joistain psykoanalyytikoista että psykoanalyyttisistä organisaatioista, jotka ajavat EFPP:n tavoitteita ja osallistuvat julkisten palveluiden tarjontaan.

EFPP perustettiin 1991 samaan aikaan kun Euroopan Unioni laajensi jäsenmaiden välistä asukkaiden vapaata liikkumista. Aloite EFPP:sta tuli Iso-Britannialta ja sen perustivat brittiläiset psykoanalyytikot ja psykiatri Brian Martindale yhteistyössä Iso-Britannian ja muiden eurooppalaisten kollegoidensa kanssa. EFPP:n päätaivoite on alusta asti ollut edistää erityisesti Euroopan kansalaisten mielenterveydellistä hyvinvointia ja toimia kommunikointikanavana psykoanalyyttisten psykoterapeuttien välillä eri puolilla Eurooppaa. EFPP pyrkii levittämään psykoanalyyttista psykoterapiaa ja sen käyttöä jäsenmaissa. Erityisesti se keskittyy mielenterveyteen ja psykologiaan liittyvien julkisten palveluiden kehittämiseen.

Jäsenyys

EFPP:n jäsenyys on avoinna kaikille Euroopan maille. Poikkeuksellisesti Euroopan ulkopuolinen maa voidaan hyväksyä jäseneksi, mikäli Työvaliokunta hyväksyy anomuksen ja sen ratifioi 2/3 Yleiskokouksen äänestävistä edustajista.

Maat/ Jäsenet

EFPP edustaa noin 13 000 psykoanalyyttista psykoterapeuttia ja sillä on kansallisia jäsenverkostoja 30 maassa: Alankomaat, Belgia, Espanja, Iso-Britannia, Irlanti, Israel, Italia, Kreikka, Kroatia, Kypros, Liettua, Luxemburg, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Serbia, Slovakia, Slovenia, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tsekin tasavalta, Ukraina, Venäjä, Viro ja Turkki.

Liitännäisjäsenet

Seuraavat maat on tähän mennessä hyväksytty liitännäisjäseniksi: Armenia, Bulgaria, Georgia, Kazakstan, Latvia ja Turkki.

Tarkkailijajäsenet

Moldovan jaoksilla on tarkkailijajäsenyys.

Kansallisia sivustoja

Sivustoja tarjoaa toistaiseksi Belgia (vvpt ja ffbpp), Tanska, Suomi, Saksa, Libanon, Puola, Venäjä, Slovenia, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Ukraina ja Turkki. Monet muut kansalliset sivustot ovat valmisteilla. Lisää tietoja EFPP:n sivuilta.

Linkki EFPP:n sivuille