Skip to content

Koulutuspäivä: Nuorisopsykoterapian koulutuspäivät 25.-26.10.2019

Posted in Koulutukset, and Seminaarit

Last updated on 26.1.2023

Nuorisopsykoterapia-säätiö järjestää
nuorisopsykoterapian koulutuspäivät 25.-26.10.2019 Auditorio Leonardo da Vinci, Itämerenkatu 11-13, Helsinki (Ruoholahden metroasema).

Oma ja toisten sukupuoli voi herättää ahdistusta sekä nuorissa että aikuisissa heidän ympärillään. Antto Luhtavaara käsittelee sitä, kuinka sukupuolisuuden kehitystä voi arvioida sekä trans- ja muunsukupuolisten että valtaväestön kohdalla. Hän esittää ajatuksia myös terapiatekniikasta, joilla sukupuolisuuden kehitystä voi auttaa.

Sini Yli-Pohjan esitys käsittelee ilmastoahdistuksen ulottuvuuksia ja toivon merkitystä. Pohditaan todellisuuden ja fantasian suhdetta, huolehtivan ja rajattomasti haluavan position suhdetta ja myös ympäristösuhdetta ”sisäisenä objektisuhteena”.

Lauantaina Camilla Bargum pohtii esitelmässään somea ja Matti Pesola deittailua.

Matti Pesolan ”Unelmien suhde” – deittailu ja läheisyys virtuaalisen aikakaudella -esitelmä kuvaa haaveilun, etsimisen ja riisumisen vaikeuksia aikana jossa täydellisyys piiloutuu herneenä yhä useamman patjan alle.

Repiikö some sielun rikki, hukuttaako alleen vyöryllään ja vaatimuksillaan vai suoko ainakin kuvitteellisen yhteyden toiseen ihmiseen? Tästä ja monista muista nuorta riipivistä ahdistuksista keskustellaan koulutuspäivillä.

Camilla Bargum pohtii laajasti somen eri ulottuvuuksia.

» Ohjelma