Skip to content

EFPP Suomi: Uskonnollisten aiheiden tutkiminen psykoterapiassa 9.9.2023 (hybriditilaisuus)

Posted in Koulutukset, and Seminaarit

Last updated on 11.9.2023

EFPP Suomi järjestää koulutuspäivän

USKONNOLLISTEN AIHEIDEN TUTKIMINEN PSYKOTERAPIASSA

Hotelli Arthur, Auditorio, os. Vuorikatu 19, 00100 Helsinki tai
zoom-etäyhteyden kautta

Lauantaina 9.9.2023 klo 9.00-16.00

Koulutukselle on hyväksytty 7 h psykiatrian erikoislääkärikoulutuksen teoriakoulutukseen. Kopi.fi.

Ilmoittautumisaika 3.9.2023 asti

Päivän tarkoitus on tarkastella, minkälaisia uskonnollisuuteen liittyviä aiheita psykoterapiassa voi tulla käsittelyyn. Kouluttaja valottaa psykoterapiassa käsittelyyn tulevia uskonnollisia aiheita pääasiassa käytännön esimerkkien (kirjoissa kuvatut tapaukset ja kuvitteelliset tapausesimerkit) kautta. Hän esittelee myös psykoanalyyttistä objektisuhdeteoriaa; jumalakuvien muotoutumista ja sitä, miten nämä voivat muuttua psykoterapian kuluessa. Hengellinen väkivalta, uskonnollisissa yhteisöissä eläminen ja niistä irtautuminen sekä uskovien sateenkaari-ihmisten erityiskysymykset tulevat koulutuspäivässä esiin. Päivän lopuksi on varattu aikaa aiheista käytävään kysymyksiin ja keskusteluun, mihin etäyhteydellä on mahdollisuus osallistua chatin kautta.

Kouluttaja: Peppi Sievers, Psykiatrian erikoislääkäri, psykoterapeutti, psykoanalyytikko (Therapeia), teologian tohtori (väitöskirja: Uskonnollisten ja hengellisten kysymysten käsittely psykoterapioissa), kliininen seksologi, työnohjaaja, Suomen evankelis-luterilaisen kirkon pappi.


Tarkemmat tiedot:

Esite-EFPP-Suomi-Uskonnollisten-aiheiden-tutkiminen-psykoterapiassa-9.9.2023.pdf